[...] nieprzetworzone, świeże i urozmaicone. WOLNE RODNIKI Ostatnio w wielu publikacjach, audycjach radiowych i telewizyjnych pojawia się pojęcie wolnych rodników i szkodliwości, jakie niosą one dla zdrowia. Czym właściwie są te wolne rodniki? Otóż nazywamy tak wolne, niesparowane elektrony tlenu, które powstają w organizmie w wyniku przemian [...]
[...] niż bez karnityny, a że nie był to tłuszcz uwolniony z podskórnej tkanki tłuszczowej, to już nie jest wina karnityny tylko pana/pani niewłaściwej diety, a może też braku jakiegokolwiek ruchu. Aby jeszcze lepiej zrozumieć, ze sam produkt nie stanowi o sukcesie, lecz jedynie wspomaga pewne procesy zainicjowane przez nas samych, [...]
[...] poniżej, pozwoli na zachowanie odpowiedzialności, motywacji w drodze do pełnej przemiany Twojego ciała. Krótko mówiąc, sukces pozostawia ślad. V-dietrzy oceniają zmiany jakie zaszły w ich ciele, dzięki czemu mogą dokonać potrzebnych korekt, które pozwolą im osiągnąć zakładany cel. Nie myśl o tym, zrób to! Poniżej prezentujemy te cztery [...]
[...] na nasze zdrowie. Nasze przyzwyczajenia żywieniowe nie zawsze odpowiadają potrzebom organizmu. Najczęściej jemy szybko i byle jak. Nie zwracamy uwagi na wartości odżywcze, jakie są nam potrzebne do prawidłowego rozwoju, a jakich dane produkty nam dostarczają. Jemy po prostu to, co lubimy. Ale czy to jest zdrowe? Odżywianie w kulturystyce : Co o [...]
[...] w Davies, uważa że nie istnieje coś takiego, jak nieszkodliwy związek chemiczny. O tym czy coś jest lekarstwem, czy trucizną decyduje dawka. Trudno także przewidzieć, jakie będą skutki laboratoryjnego doświadczenia wprowadzonego na skalę światową. Podobnie nikt nie wie, jak organizm człowieka poradzi sobie z tą dietetyczną innowacją. Są [...]
[...] skrzynki trzciny cukrowej. A nawet jeśli to zrobi, będzie to mniej niebezpieczne niż zjedzenie kilku uncji cukru. Cukier wszystkich rodzajów - naturalne cukry, takie jakie znajdują się w miodzie i owocach (fruktoza), jak również rafinowany biały cukier (sacharoza) - ma skłonność do blokowania wydzielania soków żołądkowych oraz hamujący [...]
[...] zamierzonego celu. Jednym wystarcza sam gainer. Innie natomiast będą musieli dokupić kilka suplementów, mimo że już znajdują się one w nim. Na koniec jeszcze jedna sprawa jakie dawki gainerów przyjmować? Zależy to od diety. Jeżeli dieta jest dosyć dobra to jedna porcja, bezpośrednio po treningu w zupełności wystarczy. Ten jeden shake wytworzy [...]
[...] organizmu, to E i K. E występuje w roślinach, ale jako przeciwutleniacz jest potrzebna tylko wtedy, gdy mamy do czynienia z nienasyconymi kwasami tłuszczowymi, czyli takimi, jakie występują w olejach roślinnych. Kwasy te łatwo się utleniają i wytwarzają tzw. wolne rodniki. (Wolne rodniki są cząstkami naładowanymi dodatnio które w poszukiwaniu [...]
[...] organizmu, to E i K. E występuje w roślinach, ale jako przeciwutleniacz jest potrzebna tylko wtedy, gdy mamy do czynienia z nienasyconymi kwasami tłuszczowymi, czyli takimi, jakie występują w olejach roślinnych. Kwasy te łatwo się utleniają i wytwarzają tzw. wolne rodniki. (Wolne rodniki są cząstkami naładowanymi dodatnio które w poszukiwaniu [...]
[...] z tym, że będzie to proces powolny i będzie się on wiązać również z lekkim przyrostem tkanki tłuszczowej – jej ilość i estetyka ciała zależeć będzie od jakości jedzenia jakie spożywamy. Początkowa nadwyżka kaloryczna nie powinna przekraczać 15% dziennego zapotrzebowania – zwłaszcza jeśli nie znamy reakcji swojego organizmu, , który może albo [...]
[...] - mówi Ania. - Chciałam być modelką, uważałam, że jestem za gruba i się nie nadaję. Nie myśl, że próbowałam się głodzić, co to to nie, wiedziałam, co to jest anoreksja i jakie może mieć konsekwencje. Wiedziałam, że odmawianie sobie jedzenia w ogóle to błąd prowadzący do choroby. Co innego komponowanie diety odpowiedniej dla mojego organizmu - [...]
[...] przy tym są przekąski, zajmujące stosunkowo mało miejsca a mające dużo energii. Jedz dobrze w czasie drogi na mecz Nie można zapominać, że nie zawsze mamy dostęp do jedzenia jakie chcemy, zawodnicy jeżdżą na mecze, często nawet podróz trwa po 10godzin, a jedzenie można zjeśc jedynie w restauracji lub tam gdzie zatrzyma się z trenerem. Czasami [...]
[...] Postaraj się cieszyć uczuciem lekkiego ssania w żołądku. Jeśli je czujesz, znaczy, że "działa", czyli właśnie chudniesz. Postaraj się też polubić uczucie zdrowego zmęczenia, jakie przychodzi po ćwiczeniach. Bardzo trudno jest się zmobilizować do joggingu czy pójścia na basen. Ale przypomnij sobie tę wspaniałą ociężałość, jaka przychodzi wieczorem [...]
[...] to coś w granicach 6 lat, tak 6 lat dokładnie bo na swoją 18stkę kupiłem pierwsze suplementy i zacząłem trenować (jako tako %-)) bo wiadomo że bez większego pojęcia. Wymiary jakie miałem podczas początków : Wzrost 176 waga 58kg biceps 28cm udo 52cm lydka 38cm pas 76cm klatka 98cm Obecnie wygląda to następująco Waga : Powiedzmy tak jak dzisiaj [...]
[...] krokiem który mnie do tego skłonił jest przede wszystkim moja waga, gdy wszedłem na wagę wyświetliło mi 138 kilogramów. Nie przypuszczałem, że ważę aż tyle! Mam przy tym jakieś 185 cm wzrostu. Mój problem idzie chyba wywnioskować po treści numerycznej którą napisałem wyżej, można to odebrać też inaczej, prościej - jestem otyły. Żywienie: [...]
Dzień zaczęty od porządnego, dobrze skomponowanego śniadania to połowa sukcesu w walce o uzyskanie i utrzymanie pięknej sylwetki. Dlaczego właściwie śniadanie jest takie ważne? Rzućmy na tą sprawę nieco światła. Wśród wielu kobiet ciągle pokutuje opinia, że klucz do super figury tkwi w prostym założeniu - im mniej zjesz tym będziesz [...]
[...] dobowa w tych 4 dniach kształtowała się na poziomie 4 - 4,5 tysiąca kcal. Zjadałem w tym czasie 6 posiłków składających się głównie z 300 gramowej porcji mięsa (gatunki, jakie wymieniłem powyżej). Ostatnim posiłkiem było 60g płatków owsianych na wodzie. - W dniu piątym zwiększałem ilość spożywanych węglowodanów. Była to faza tzw. „ładowania", [...]
[...] chudą wołowinę jedz kilka razy w tygodniu. 3. Fasola Składniki odżywcze: - białko - błonnik - cynk Fakty: Fasola jest naprawdę magicznym warzywem, które zawiera duże, niż jakiekolwiek inne, spokrewnione z nią warzywo ilości cynku. Niektóre odmiany konkurują nawet zawartością cynku z czerwonym mięsem. Należy również dodać, że produkt ten jest [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] wieloma przeszkodami: Chyba największą z nich - zmorą odchudzania i postrachem początkujących jest podjadanie między posiłkami. Zastanówcie się nawet nad dzisiejszym dniem: jakie mieliście główne posiłki i co zjedliście ponad to? Dlaczego podjadamy? Przede wszystkim dlatego że jesteśmy głodni, ale dlaczego skoro zjedliśmy duży posiłek jakiś czas [...]
[...] Jeśli spełnię cały ten plan (włącznie z Waszymi ewentualnymi poprawkami) to osiągnę zamierzony efekt? Wiem, że to pytanie niezbyt mądre, bo wszystko zależy od genetyki, ale jakie, tak czysto hipotetycznie, jest prawdopodobieństwo? Co do napojów to dziennie wypijam 1,5 l „Nałęczowianki" niegazowanej, 2 herbaty czarne z mlekiem i dwie kawy z [...]